کدام دستگاه جوجه کشی بهترین است ؟
استفاده از لفظ بهترین زمانی مورد پذیرش است که تعداد افراد موافق مقوله ی مد نظر حداقل دو سوم کل جمعیت آماری را داشته باشند . در نتیجه ی مقوله ی مد نظر مورد تایید این دو سوم ، میتواند لفظ بهترین را در مقایسه ما مقوله ی مد نظر یک سوم باقی مانده کسب نماید .
در جامعه ی آماری کاربران ماشین جوجه کشی نیز ، این مورد صدق میکند . ماشین هایی که عمده خریداران آن از آن راضی هستند بهترین دستگاه می باشد. با یک مثال توضیح بیشتری میدهیم .
دو دستگاه از دو شرکت داریم . دستگاه A از شرکت 1 و دستگاه B از شرکت 2 . دستگاه A را نماینده ی کل دستگاه های شرکت 1 میدانیم چرا که بیشترین تولید را در بین دستگاه های این شرکت دارد و دستگاه B را نماینده ی شرکت 2 میدانیم چرا که شرایطی مشابه دستگاه A دارد .
میزان تولید :
دستگاه A : سالانه 1000 دستگاه
دستگاه B : سالانه 200 دستگاه
با توجه به میزان تولید ، مشخص میشود که دستگاه A پنج برابر دستگاه B تولید میشود . اگر تعداد راضی های دستگاه B دو سوم خریداران یعنی بیشتر از 130 نفر باشند ، دو سوم خریداران A بیشتر از 660 نفر خواهد بود ! یعنی بیشتر از 3 برابر تولید کل دستگاه B .
این نشان میدهد که دستگاه جوجه کشی A مورد قبول جامعه ی آماری بیشتری قرار گرفته است و با توجه به آزمون خطای بالا که توسط افراد بیشتری انجام گرفته است ، بدون شک لفظ بهترین به تولیدات شرکت 1 خواهد رسید .
دقت کنید که در استفاده ی صحیح از دستگاه جوجه کشی عوامل بسیاری دخیل هستند . در وحله ی اول کیفیت تخم نطفه دار بسیار مهم است و داشتن تخم نطفه دار بی کیفیت اولین قدم برای شکست در جوجه کشی است !
تخم نطفه دار با ارزش از تغذیه مناسب گله و نسبت مناسب بین نر و ماده در گله نشئت می گیرد . این نکته اولین قدم برای رسیدن به جوجه کشی موفق است .
در وحله ی دوم مکانی که در آن جوجه کشی صورت میگیرد بهتر است که دمای خنکی داشته باشد . امکان افزایش دمای دستگاه بسیار آسانتر از امکان کاهش دمای آن صورت میپذیرد ، از این رو خنک بودن محیط شرایط مناسبتری را محیا میکند .
از طرفی دیگر تهویه ی مناسبی در محل جوجه کشی باید محیا شده باشد تا ورود و خروج هوا به خوبی صورت گرفته و دستگاه بتواند هوای مناسبتری را وارد دستگاه کند .
در مرحله ی بعد دستگاه جوجه کشی اهمیت پیدا میکند . دستگاه جوجه کشی باید دارای فاکتورهایی مشخص برای موفقیت باشد .
- عایق بندی بسیار خوبی داشته باشد . در صورت که عایق بندی مناسب نباشد امکان کنترل شرایط داخل دستگاه مشکل شده و خطا بیشتر از پیش رخ میدهد .
- سنسور جوجه کشی شامل سنسور دما و رطوبت دقیق باشد. این نکته نیز اهمیت بسیار بالایی دارد و میتوان گفت از 3 فاکتور بسیار مهم در انتخاب دستگاه جوجه کشی است چراکه اشتباه در اندازه گیری دما و رطوبت توسط سنسور سبب ارسال دیتای اشتباه به برد و در نتیجه اعمال دما و رطوبت اشتباه و نابودی نطفه ی داخل تخم خواهد شد .
- سیستم رطوبت دهی ، سرمایشی و گرمایشی از دیگر موارد مهم هستند . سیستم رطوبت دهی نباید همراه با ارسال رطوبت اهک نیز وارد دستگاه کند چرا که اهک امکان گرفتن منافذ تخم ها را داشته و از رسیدن اکسیژن کافی به نطفه جلوگیری می کند . بحث سیستم های رطوبت دهی ، گرمایش و سرمایش بسیار مفصل است و در این مجال نمیگنجد .
- نوع چرخش نیز بسیار مهم است . چرخش های کمتر امکان چسپندگی تخم به دیواره را افزایش میدهند و چرخش های بالا همچون 360 درجه ، ایده آلترین شرایط را برای جوجه کشی فراهم میکنند.